Pressemeddelelse | PMP Co.
Per Meistrup Productions
   ≡ 
 
Follow us on FaceBook

 PRESSEMEDDELELSE
4. november, 2019

Den dansk-tyrkiske fusionsjazz-musiker og komponist, Atilla Engin, er stille sovet ind efter længere tids sygdom, han blev 73 år.

Atilla Engin begyndte sin musikalske karriere i Istanbul, hvor han optrådte og indspillede plader. I 1974 flyttede han til København. Her dannede han adskillige orkestre. Et af disse var Matao, som han i 1979 udgav sit første danske album med, "Turkish Delight". Matao spillede på Roskilde Festival i 1979. En af de øvrige grupper han dannede var i eget navn, Atilla Engin Group, som udgav fem albums.

Foruden indspilning og turné med sine bands, underviste han også på Konservatoriet for Rytmisk Improvisationsmusik i fire år sammen med blandt andre Niels-Henning Ørsted Pedersen og Debbie Cameron. I 1985 blev Atilla Engin tildelt titlen som "Årets komponist" på Roskilde Festival.

Atilla Engin blev valgt til at være Danmarks ambassadør i forbindelse med Det europæiske Musikår 1985. Han dannede et band med 12 elever fra Konservatoriet for Rytmisk Improvisationsmusik, der turnerede i Tyrkiet, hvor de blandt andet spillede en fælles koncert sammen med Istanbul Radio Big Orchestra.

I 1989 forlod Atilla Engin Danmark og flyttede til USA, hvor han fortsatte med undervisning og etablering af flere bands, blandt andre New World Orchestra og det 14 mand store big band, The Istanbul Orchestra, som han dirigerede og komponere originalmusik til. Efter terrorangrebet på World Trade Center den 11. semptember 2001 kunne orkesteret ikke overleve. Atilla forlod USA i 2005 og flyttede til Brasilien, hvor han dannede Brazil New World Orchestra.

En af Atilla Engins kompositioner, værket "Turkish Showbiz" fra 1985, blev i 2011 årsag til danmarks første retssag om brug af musik-sample, idet DJ-gruppen, Djuma Soundsystem, uden tilladelse havde samplet temaet og udgivet det under titlen "Les Djinns".

I 2010 blev han ramt af en hjerneblødning og sad siden i rullestol, uden at være i stand til at tale. Atilla Engin døde i Paranagua i Brasilien natten til den 2. november, 2019.

Atilla Engins børn, Lisa Bøilerhauge og Levent B. Engin, holder en mindereception i København søndag d 10. november klokken 12-16, på Levents restaurant Italo Disco beliggende i Oehlenschlægersgade 5. Alle er velkommen, og musikere må gerne medbringe instrumenter og spille, det vil være i Atillas ånd.


Pressefotos og andre fotos af Atilla Engin kan downloades her: http://www.meistrup.com/doc/Press-Atilla-Engin.php

PER MEISTRUP PRODTIONS Co.
DK-4673 Rødvig Stevns
www.meistrup.com

Udsendt 4. november, 2019.

Per Meistrup Productions Co.
Contact and address
Sitemap
© 1999-2024, all content is subject to copyright.
This site use necessary session cookies.
We store no data.
Third party cookies might be used by embedded YouTube video.
© PMP Group - version: 11-10-2023.